Om oss

Det var såhär det började…

Sune Jansson Åkeri AB startade 1957 i Uddevalla av Sune & Stella Jansson. Affärsidén var att transportera mjölk mellan mejerier & lokala butiker. Det visade sig vara en god idé. Då i slutet av 50-talet hade de fyra bilar och lika många anställda. Sune och Stella var duktiga på att driva företag och etablerade snart ett samarbete med dåvarande Bilspedition.

I början av 70-talet blev sönerna Lennart & Gunnar mer involverade i åkeriet och dess drift och utveckling och i början av 80-talet lämnade Stella och Sune över åkeriet till sönerna. Lennart och Gunnar kom att driva och utveckla åkeriet framåt efter bästa förmåga. Mellan mitten av 80-talet fram till idag utvecklades åkeriet succesivt och verksamheten utökades från ca 10 ekipage till strax över 70 ekipage idag.

2017 påbörjades nästa generationsskifte och i och med det gick Lennarts dotter Malin och Gunnars son Andreas in som delägare. Numera ägs & drivs åkeriet av Gunnar, Andreas & Malin Jansson. Den familjära känslan genomsyrar fortfarande hela verksamheten och vi försöker ligga i framkant när det kommer till utveckling och omställning mot en fossilfri verksamhet. Åkeriets samarbetspartner är DB Schenker.

Åkeriet finns i egna lokaler, på Kuröds industriområde i Uddevalla, där trafikledning & administration har sitt huvudsäte. I vår terminal sker viss omlastning av godset för att minska lastnings- & lossningsområden för både personal & fordon. Tack vare detta upplägg minskar vi antal körda mil med ca 250 mil/dag – vilket är både positivt för miljön & företagsekonomiskt.

Verksamheten omfattar för närvarande ett 70 tal lastbilar, ca 80 släpvagnar. Många av dom är utrustade med aggregat för värme & kyla. Åkeriet har ca 130 medarbetare varav ca 14% är kvinnor. Merparten av personalen är stationerad i Uddevalla men vi har även personal stationerad i Göteborg, Kristianstad, Norrköping och Karlstad.

Vår affärsidé

Kvalitét, service och kompetens

Sune Jansson Åkeri AB erbjuder inrikes godstransporter med hög kvalitet, god service och kompetens samt miljömässigt attraktiva lösningar, för både konventionellt gods och gods som fraktas under kyla eller värme.
Vi vill ge kunderna bästa service och arbetar med rationella och effektiva lösningar när det gäller samtransporter. Vi har även lagringsverksamhet och omlastning för externa kunder.

Snabbanslutning